Read more about what we do!

Projekty ČZU mezi finalisty Cen SDGs 2024

Česká zemědělská univerzita v Praze dosáhla významného úspěchu. Dva projekty, na kterých se podílela či je přímo koordinovala, se dostaly mezi finalisty prestižních Cen SDGs 2024, a to v kategorii Rozvojová spolupráce, mír a partnerství. Tyto světově unikátní ceny oceňují organizace a projekty, které aktivně naplňují globální cíle udržitelného rozvoje OSN. Celkem se do soutěže přihlásilo neuvěřitelných 270 projektů.

Mezi finalisty je projekt Bioplynové stanice v rozvojovém světě, vedený doc. Ing. Hynken Roubíkem, Ph.D., z výzkumného týmu BioResources and Technology z Fakulty tropického zemědělství ČZU, zaměřený na rozvoj udržitelné energetiky v rozvojových zemích prostřednictvím bioplynových technologií.

Druhým finalistou je projekt Využití mangových pecek jako zdroje udržitelné energie a cenných olejů, který byl realizován Mendelovou univerzitou v Brně ve spolupráci s ČZU v Praze. Tento projekt podporuje udržitelné využívání mangových pecek v energetickém sektoru a rozvoj venkovských komunit.

Podílí se na něm Ing. Jan Staš z výzkumného týmu BioResources and Technology a tým BioEnviro Research Team, vedeným doc. Ing. Tatianou Alexiou Ivanovou, prof. h. c., Ph.D., které působí na Fakultě tropického zemědělství České zemědělské univerzity v Praze.


O Cenách SDGs

Ceny SDGs oceňují od roku 2017 projekty, které pomáhají naplňovat závazky České republiky v oblasti udržitelného rozvoje. V minulých ročnících se do soutěže zapojilo více než 1500 projektů.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 3. října 2024 v Černínském paláci na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Sledujte živý přenos dnes od 18:00 na YouTube.

O asociaci

Asociace společenské odpovědnosti je největší iniciativou v oblasti udržitelnosti a ESG v Česku. Spolupracuje s více než 500 členy na naplňování Cílů udržitelného rozvoje (SDGs) OSN.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

We use cookies on the web presentations of the Czech University of Life Sciences Prague (under the czu.cz domain). These files give us ways to serve our services better and help us analyze site performance. We can share information about how you use our sites with our social media, advertising, and analytics partners. In the settings, you can choose which cookies we can use. You can change or revoke your consent at any time.